15 December 2016

Travel to korea

Assalammualaikum..

Allahhu.. lamanya tak update beblog kita. Sampai dah beranak dah. Anak pun dah setahun. Harini tergerak hati nak update story about my travel trip. Hehe

This is the first time aku travel jejauh bersama anak dan suami. Alhamdulillah dapat merasa pergi tempat yang i dream to go. 


Hello Seoul

Btw, later on aku update perjalanan aku ke sana 9 days without ground or travel agent yaw. InsyaAllah 

See ya 
Xoxo
Ain

01 August 2016

My big DAY! Alhamdulillah..

Assalammualaikum,

Macam dah lama sangat tak update blog yang usang ni. Al-maklumlah dah menjadi seorang isteri.. Alhamdulillah. hehe.. first of all i really want to share my wedding story. the best moment of my life.

Finally i've decide to get this best place ever! sebenarnya ianya secara kebetulan, on the day my husband grandma punya birthday, diorang buat makan makan di Naili's sentul. And it was suprising me sebab time tu ada someone baru lepas buat majlis pernikahan dekat Rumah tamu datin halijah, which is betul-betul sebelah naili's. So, i ask my husband (masa tu belum jadi husband lagi) to get the phone number.

And yes, the price for wedding is really amazing, sangat berpatutan, plus include penginapan, catering, makeup, set persalinan/wedding cake and pelamin. Highly recommended untuk sesiapa yang suka kan gaya klasik dan traditional.So the place dah decide, plus disebabkan tempat tu sangat classic, i pakai songket. *mari berhuhu.

Done dengan my place, so untuk my husband, buat di Villa Aromatika FRIM, kepong. Booking fee 1k, sangat besar tempatnya include penginapan, and my hubby fam telah membooking untuk 3hari 2malam. dapur semua siap. Pengantin je tak duduk situ. :P kenalah special sikit kan. chewah..

Overall sangat berpuas hati dengan my wedding day, although takdelah perfect mana. but im statisfied

so above all gambar wedding semua ada kat  FB, although gambar simple sebab original photo as we ask for it. yang editing semua till now still tak dapat. Just album je dapat *apelah nasib

nah belanja satu :)